Відбулося засідання Любешівської селищної ради: які питання розглянули

01 Вересня 2021, 11:23
Засідання сесії 744
Засідання сесії

Під головуванням очільника громади Олега Куха відбулося засідання 13 чергової сесії Любешівської селищної ради 8 скликання.  

Засідання відбулося 31 серпня. Про це інформують на сайті Любешівської громади.

На порядку денному – 215 питань. Всі вони були попередньо розглянуті профільними комісіями селищної ради.  Із 26 депутатів селищної ради на засідання прибули 20 осіб.

Розпочали із депутатських запитів, які стосувалися: ремонтних робіт на відрізку дороги між селами Люб'язь і Лахвичі; облаштування дитячого майданчика на території ДНЗ «Казка» села Бихів;  ремонту дорожнього покриття по вулиці Партизанська у Любешеві; капітального ремонту дороги між селами Великий Курінь-Проходи; розчищення меліоративного каналу в селищі Любешів від рослинності та замулення; ремонт дороги по вулиці Шкільна у селі Ветли.

Серед розглянутих питань порядку денного – низка  питань, що стосуються місцевих галузевих програм: 

  • «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2021-2025 роки»; 
  • «Про затвердження Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» у Любешівській селищній раді на 2022 – 2024 роки»;
  • «Про внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради на 2021 рік»;
  • «Про Програму розвитку місцевого самоврядування у Любешівській селищній раді на 2022– 2024 роки»;
  • «Про внесення змін до Програми благоустрою населених пунктів Любешівської селищної ради на 2021-2025 роки»;
  • «Про затвердження Комплексної програми розвитку галузі агропромислового комплексу Любешівської селищної ради  на 2022-2024 роки»;
  • «Про затвердження Програми розвитку земельних відносин, охорони земель та забезпечення містобудівною документацією Любешівської селищної ради на 2022-2024 роки».

При розгляді майнових питань, депутати селищної ради погодили намір передати в оренду частину адмінбудівлі, що належить до комунальної власності Любешівської селищної ради та включити її до Переліку першого типу  об’єктів комунальної власності Любешівської селищної ради, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні (йдеться про робочий кабінет) та частину гаража що належить до комунальної власності Любешівської селищної ради, включивши  його до Переліку майна другого типу.

Підтримали рішення селищної ради про припинення права оперативного управління КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради» майном Седлищенського фельдшерсько-акушерського пункту та прийняли відповідне майно на баланс селищної ради. 

Надали згоду на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради майно, що перебуває на балансі відділу освіти та культури Любешівської РДА, об'єкти незавершених капітальних інвестицій, згідно переліку, утворивши відповідну комісію.

Також в ході роботи сесії депутати відмовили Любешівському районному суду в наданні пільги зі сплати земельного податку на 2022 рік.

Окрім того, внесли зміни до рішення Любешівської селищної ради від 07 грудня 2018 року № 2-20/9 «Про затвердження Статуту комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Любешівської селищної ради у новій редакції, упорядковано структуру, затверджено Перелік соціальних послуг та Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любешівської селищної ради у новій редакції, внесено зміни до рішення Любешівської селищної ради від 23 лютого 2018 року № 2-4/9 «Про затвердження структури апарату та виконавчих органів Любешівської селищної ради».

 Всі інші питання, що були розглянуті під час засідання сесії, стосувалися земельної сфери.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024