Школярка з Любешівщини стала призеркою обласного конкурсу малюнків

02 Вересня 2021, 11:01
Конкурс малюнків 721
Конкурс малюнків

Вже традиційно у пресцентрі Волинського ОУЛМГ журі визначило переможців обласного конкурсу «Охорона праці та безпека виконання робіт у лісовій галузі очима дітей».

На першому етапі у конкурсі взяло участь кількасот юних художників, в обласний пройшло понад шість десятків майбутніх «художників-безпековиків», а можливо, й інженерів з безпеки та здоров’я працівників. Про це інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

 Цікаве креативне мислення, знання основ безпеки праці на виробництві, майстерне втілення на папері «дорослих тем» дуже порадувало членів журі.

І місце виборола учениці ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназії смт Шацьк Дарина Стаднік.

ІІ місце журі розділило між вихованкою Будинку дитячої та юнацької творчості Любешівської громади Софією Чубейко  «Спецодяг одягай - про безпеку свою дбай» та ученицею Старочорторийського ліцею Катериною Бутейко («Лісова наука»).

ІІІ місце зайняли учні Маневицького ліцею № 1 ім. Героя України Андрія Снітка Маневицької СР Назар Матенчук («Відповідально до роботи»), учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №2 смт Ратне ім. Миколи Заліпи Ірина Барна, учениця ЗЗСО І-ІІІ ст. смт Цумань Марія Чернацька («Запорука праці»).

Журі відзначило переможців у номінаціях – «Премія глядацьких симпатій» учениця ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк Ірина Поліщук, «Простір креативу» учениця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Микитичі Вікторія Носуліч «Правила безпечної праці в лісі», «Креативний підхід до розкриття теми конкурсу» учень ЗЗОС «Підцир’ївський ліцей» Камінь-Каширського району Іван Рудчик «Охорона праці при виконанні лісосічних робіт», «Позитивне розкриття теми конкурсу» вихованка КЗ «Будинок дитячої творчості Любомльської міської ради» при Куснищанському ЗЗСО І-ІІІ ст., Куснищанського учнівського лісництва Катерина Хоміч «Колективний договір».

«Надія конкурсу» учениця Павлівського ліцею Валерія Казиміров «Що обереш ти?», «Один день з життя лісівника» учень Маневицького ліцею №2 Маневицької селищної ради Богдан Лозицький «Безпека понад усе», «Прекрасна праця» вихованець Навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Здомишель Ратнівська ОТГ Ковельського району Богдан Косік «Спецодяг одягай – своє життя оберігай!»), «Наймолодша учасниця конкурсу» (першокласниця ОЗ Колківський ліцей Колківської СР Софія Касперська «Хто про охорону праці дбає – той ніколи не страждає».

Усі конкурсанти своїми малюнками акцентують, що прості речі бережуть і здоров’я, і життя людей. 

Члени журі звернули увагу, що учасники конкурсу своїми малюнками звертають увагу і на питання професійної обізнаності з питань охорони праці, що відбуваються у лісовій галузі, і вміють композиційно та стилістично зробити безпекові акценти, передати колористично тему, запропонувати нові творчі ідеї та пропозиції у царині охорони здоров’я та безпеки працівників на виробництві у лісовій галузі. 

Загалом в малюнках показали сучасні методики безпеки та гігієни праці, охорони здоров’я працівників на виробництві у лісовій галузі, є цікаві ідеї, естетичність, оригінальність та новизна тем.

Подібними конкурсами Волинське ОУЛМГ заохочує юнацтво до роботи у лісовій галузі, зокрема, у її безпековій царині, яка є чи не найскладнішою після військової, авіаційної та шахтарської праці.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024