Любешівчанку притягнули до суду за несплату аліментів на трьох дітей

03 Грудня 2021, 11:47
Любешівський районний суд 1264
Любешівський районний суд

Мешканка громади не змогла сплачувати аліменти через вагітність та народження дитини.

Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканки громади до адміністративної відповідальності за несплату аліментів. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від 26 листопада.

У протоколі про адміністративне правопорушення від 11 листопада 2021 року ідеться про те,  що ця громадянка не сплачувала аліменти на утримання трьох неповнолітніх дітей,  що призвело до виникнення заборгованості з 1 травня по 1 листопада 2021 року в сумі 13,8 тисячі гривень.

В судовому засіданні вона свою вину визнала частково, вказавши, що заборгованість виникла з об`єктивних причин – у період її тимчасової непрацездатності: перебування у відпустці у зв`язку вагітністю та пологами, тож не мала змоги повною мірою сплачувати аліменти.

Допитавши особу, яка притягується до адміністративної відповідальності, дослідивши докази, наявні в матеріалах справи про адміністративне правопорушення, суд визнав, що вона вчинила правопорушення, передбачене ч.1  ст. 1831 КУпАП у стані крайньої потреби.

Тобто, в період з травня 2021 року та понині ця жінка є тимчасово непрацездатною, що пов`язано з її вагітністю та народженням 8 липня 2021 року доньки, перебуванням у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Ці обставини в сукупності позбавили її  можливості працювати та отримувати кошти. 

Беручи до уваги що в неповнолітніх дітей, на утримання яких стягуються аліменти, є працездатний батько, який є також і батьком новонародженої дитини, з урахуванням того, що шкода завдана інтересам неповнолітніх дітей є меншою, ніж та, яка попереджена, оскільки пріоритетним є захист інтересів тимчасово непрацездатної та її новонародженої дитини, суд провадження в цій справі закрив. 

Читайте такожЧерез ревнощі любешівчанин ледве не викрутив руку своїй подрузі

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024