Чому перспективно вирощувати гарбузи: про що говорили на «аграрній» нараді

27 Грудня 2017, 10:40
2457 Джерело: grabelki.com.ua

У Любешівській РДА розглянули питання роботи відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації у 2017 році.

Обговорили події року, що минає, на щотижневій апаратній нараді у вівторок, 26 грудня. Про це інформують на сайті Любешівської РДА.

Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Микола Любежанін відзвітував про роботу, виконану впродовж 2017 року.

Він зазначив, що агропромисловий комплекс району складають чотири сільськогосподарські підприємства, два фермерські господарства та 10,8 тис. власників особистих селянських господарств. Загальна площа земель сільськогосподарського призначення, які в обробітку – майже 21 тис. га.

У 2017 році агроформуваннями укладено 592 договори оренди з власниками земельних часток (паїв). Загальна площа орендованих земель становить 562 га.
Під урожай 2018 року усіма категоріями господарств району забезпечено посів озимих зернових на площі 4,0 тис. га.

Основне сільськогосподарське підприємство, яке проводить господарську діяльність – ТзОВ «Любешів-Агро», загальна орендована площа складає 618 га. В цьому році виявили бажання працювати на землі ще два інвестори, в планах яких, вирощування технічних, круп`яних культур та ягідництво. На території Судченської сільської ради – це ТОВ «ЮКРЕЙНІАН БЕРРІ КАМПАНІ», на площі 285 гектарів і вже провели підготовку грунту під весняний посів сільськогосподарських культур. ТзОВ «Нютеко» – на території Любешівсько-Волянської сільської ради.

Основним виробником сільськогосподарської продукції в районі залишаються особисті селянські господарства.

Ще один перспективний напрямок діяльності населення – це вирощування гарбузів. Декілька років підряд власники ОСГ розширюють площі під цю культуру. Затрати на її вирощування значно менші, ніж на основні культури.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024