Літо готує сюрпризи: прогноз від народного синоптика з Каменя-Каширського

28 Травня 2022, 15:48
Літо готує сюрпризи 390
Літо готує сюрпризи

Народний синоптик Володимир Деркач повідав прогноз погоди на прийдешнє  літо.

Про це пише сайт газети «Полісся».

«Прийдешнє літо завітає чітко за графіком, однак не варто чекати від нього відразу великої спеки. Відчутне потепління настане ближче середини червня. Та й то дощі, хоч і не часті, не даватимуть повітрю прогрітися аж надто міцно. Сонце припікатиме дужче тільки в окремі нетривалі періоди. Загалом улітку встановляться комфортні погодні умови, хоча не бракуватиме і різних сюрпризів, – прогнозує народний синоптик із Каменя-Каширського.

Червень

Щодо першого місяця літа, то на його початку кілька днів іще збережеться досить весняна температура. Впродовж цієї декади буде висока ймовірність опадів, але далі почне різко теплішати. Зрідка стовпчик термометра підійматиметься до тридцяти градусів. У другій десятиденці дощитиме менше, але інтенсивніше, хоча не скрізь. Опади матимуть тимчасовий і локальний характер. Під кінець місяця температура дещо знизиться. Та переважно останні дні червня минуть за теплої, гарної, майже бездощової погоди.

 

Липень

Прохолодним і “мокрим” спершу покаже себе липень. Потому погода покращиться, опадів поменшає, температура підвищиться. Проте чи не весь цей місяць спостерігатимуться її коливання, що провокуватиме можливість виникнення буревіїв та шквальних поривів вітрів, дощів. І лише коли липень майже завершуватиметься прийде спека.

Серпень 

Останній літній місяць не скупитиметься і потішить гарною, теплою погодою, інколи навіть спекою, без опадів. Приємним теплом насолоджуватися будемо ледве чи не весь серпень та все ж приблизно з середини другої десятиденки ночі стануть холоднішими. Третя декада принесе дощі, часом сильні й тривалі, але разом із тим згодом настане підвищення температурних показників, опади практично зникнуть.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024