У Любешеві провели семінар, присвячений патронатній сім'ї

29 Жовтня 2022, 10:45
Семінар присвятили патронатній сім'ї 280
Семінар присвятили патронатній сім'ї

Безробітні отримали інформацію про комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною.

На днях у Любешівській районній філії центру зайнятості провели інформаційний семінар для безробітних на тему: «Патронатна сім'я як вид соціальної зайнятості» – повідомляють на фейсбук-сторінці філії.
 
Основною метою заходу, ідеться в повідомленні, було надання безробітним інформації щодо можливості на договірній основі стати професійними батьками для дітей, які опинились у скрутному становищі.
 
На семінар запросили спеціалістів служби у справах дітей Тетяну Будько та Оксану Демих, які розповіли про можливість патронатного виховання дітей та порядок створення патронатних родин.
 
Присутні отримали інформацію про комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, гарантувати їм сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи. 
 
Учасників семінару також поінформували щодо критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024