Лісівники Любешівщини готуються до пожежонебезпечного періоду

09 Березня 2023, 17:22
Лісові вогнеборці. Фото ілюстративне 460
Лісові вогнеборці. Фото ілюстративне

Навесні та влітку одним із головних завдань лісівників є недопущення пожеж в екосистемах.

Про те, як працівники Філії «Любешівське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» готуються до боротьби з пожежами, розповів кореспонденту Район.Любешів начальник відділу охорони та захисту  філії Володимир Ковальчук.

З його слів, готовність до боротьби з вогнем у лісових масивах Любешівщині на фінішній прямій.

Площа лісового фонду Філії «Любешівське лісове господарство» ДП «Ліси України»  є однією  з найбільших у структурі Поліського  лісового офісу. Для виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах роботу активізували рейдові групи державної лісової охорони.

Для протидії пожежам на підприємстві запланували річнi oбсяги створення мінералізованих смуг, протяжністю 300 км, догляди за мінералізованими смугами – 550 км. Планується також встановлення 117 шлагбаумів для перекриття заїздів до лісових насаджень.

Функціонує централізована система відеонагляду за лісовими масивами, розташована в адміністративній будівлі підприємства. Діють чотири вежі, з яких  три обладнано системами відеоспостереження (Залізницьке, Дольське, Білоозерське лісництва).

Працює лісова пожежна станція першого типу, а також функціонують вісім пунктів скупчення пожежного інвентарю. 

У господарстві  є три пожежні автомобілі на базі ГАЗ-66.

Для запобігання лісопорушень, на підприємстві заплановані рейди-патрулювання працівниками державної лісової охорони, а також проведення лекцій і бесід в школах, громадах, підприємствах району.

Минулі роки, зазначив на завершення Володимир Ковальчук,  доводять ефективність такої роботи.

 

Читайте також: У Любешеві громадян навчали безпеки в побуті та в екосистемах

  

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024