У Любешеві вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 Квітня 2023, 17:44
Ліквідатори аварії на ЧАЕС 551
Ліквідатори аварії на ЧАЕС

На меморіальному заході презентували героїчний подвиг людей, які першими кинулись у полум’я  смертельної радіації.

З нагоди 37 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції в Любешеві 26 квітня вшанували подвиг її ліквідаторів та пам’ять її жертв – повідомляють на сайті селищної ради.

Зібрання відбулось у Центрі культури та дозвілля і розпочалося хвилиною мовчання в  пам'ять усіх загиблих та постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Читайте також: Історія Чорнобильської катастрофи в цифрах та датах

Учасникам заходу, ідеться в повідомленні,  презентували героїчний подвиг людей, які першими прибули до реактора через кілька секунд по тривозі та кинулися у полум’я – смертельну радіацію. Вірші, слова ведучих, читців – усе оповите тематикою Чорнобиля. Це наша гірка історія, яка сплела життя тисячі людей, і назавжди залишиться на мапі світу найбільшою техногенною катастрофою.

«Наслідки, які мала аварія – це катастрофа планетарного масштабу.  Практично всі, хто першими включилися в боротьбу з пожежею, дістали небезпечні для життя дози опромінення. Кожен день життя людей, які були залучений до  ліквідації наслідків аварії, був сповненим ризику, героїзму та  самопожертви. Ви такі ж самі Герої, які з честю виконували свій обов’язок, як і сьогоднішні воїни, що боронять нашу державу», – зазначив селищний голова  Олег Кух, звертаючись до присутніх у залі ліквідаторів, та подякував за проявлену мужність і самовідданість.  

Також перед учасниками заходу виступив голова Любешівської районної добровільної організації «Союз Чорнобиль» Микола Антонюк. Потому ліквідатори поспілкувалися з керівництвом селищної ради та обговорили ряд питань, які є актуальними для чорнобильців.

 

Читайте також: «На пам'ять про чоловіка» – дружина ліквідатора аварії на ЧАЕС зі Світязя опублікувала його спогади

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024