Депутати просять владу не допустити катастрофічних наслідків повені на Любешівщині

29 Квітня 2023, 17:02
Повінь. Фото ілюстративне 470
Повінь. Фото ілюстративне

Звернення депутатів Любешівської селищної ради  до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Державного агентства водних ресурсів, народної депутатки України Ірини Констанкевич, Волинської обласної військової адміністрації.

Звернення щодо недопущення катастрофічних наслідків повені в громаді депутати ухвалили 27 квітня на черговій сесії селищної ради – інформують на сайті громади.

На території Любешівської громади, ідеться в повідомленні, внаслідок негативних погодних умов та високого рівня ґрунтових вод виникла складна повенева ситуація. 

У зв’язку з аварійним станом осушувальних системах нашої громади, внаслідок недостатнього фінансування на оплату енергоносіїв, Любешівська експлуатаційна дільниця змушена припинити відкачування води польдерними насосними станціями з осушувальних систем.

21 березня 2023 року Любешівська селищна рада з місцевого бюджету виділила субвенцію для Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області в сумі 300 тис. грн для погашення заборгованості за електроенергію. Проте цих коштів виявилось недостатньо, і це суттєво не вплинуло на ситуацію в цілому. Тому депутати просять невідкладно розв'язувати питання щодо фінансування робіт з відкачування надлишкових вод (оплата енергоносіїв) для належного виконання покладених завдань Регіональним офісом водних ресурсів у Волинській  області.

Читайте також:  Повінь: на Любешівщині «жовтий» рівень небезпеки

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024