Залізниця: мешканець села чверть століття працює мисливствознавцем у лісгоспі

11 Травня 2023, 10:39
Андрій Масюк 611
Андрій Масюк

Волинянин з самого початку трудової діяльності пов’язав своє життя з мисливством.

Андрій Масюк, мешканець села Залізниця, що на Любешівщині, працює мисливствознавцем у місцевому лісомисливському господарстві, куди прийшов на роботу ще в далекому 1989 році – пише Поліський лісовий офіс.

З самого початку він пов’язав своє життя з мисливством – як став працювати єгерем, так і залишився з улюбленою справою. Загальний стаж роботи в лісовому господарстві 34 роки, з яких 25 – на посаді мисливствознавця. 

 «Мисливство люди часто сприймають неправильно. Для справжнього мисливця - це спочатку про турботу. Спостерігати за життям тварин, вивчати їхні звички, допомагати - мене захоплює ця справа. Справжній мисливець ніколи не завдасть шкоди живій природі, а браконьєрству протистоїть більше, ніж будь-хто інший. Ведення мисливського господарства має свої виклики, адже часто доводиться працювати у важкодоступних місцях - таких, як ліси та болота. Саме там зазвичай мешкають тварини, які потребують охорони та контролю. І часто - допомоги та підтримки з боку людей», – пояснює Андрій Масюк.
 
А головне, зазначає він, мисливствознавець повинен володіти знаннями про небезпечних тварин та бути здатним ефективно діяти у ситуаціях, коли звірі стають небезпечними для людей. Адже ті ж милі дикі кабанчики здаються такими тільки на фото та відео. Насправді ж вони назавжди залишаються дикими тваринами з власними інстинктами та звичками. Навіть тоді, коли щодня годуєш їх із рук.
 
Мисливствознавці дбають також про комфорт життя тварин у вольєрах, їх охорону, регулювання чисельності та безпеку.
 
Під час воєнного стану розповідає мисливствознавець, збереження біорізноманіття стає особливо важливими. Полювання нині заборонене. І це дає можливості ще ефективніше працювати над нарощенням чисельності та популяції. Що і роблять у лісгоспі, розвиваючи вольєрне господарство. Адже війна принесла чимало смерті не лише людям, а й лісу. Не можна також забувати і про безпеку співіснування людей та диких тварин. Природа в усьому потребує балансу. І лісівники роблять усе можливе, щоб цей природний баланс зберегти максимально.
 

Читайте такожЗалізниця: у мисливському вольєрі мешкають олені та дикі кабани

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024