«Не хочете допомогти - не заважайте», - Олег Кух

31 Березня 2018, 17:32
Олег Кух 1955
Олег Кух

Голова Любешівської РДА Олег Кух написав емоційний пост у Фейсбуці, у якому висловив своє відношення до Любешівської районної ради.

Пост публікується без змін.

«ПОДЯКА ЗА "ПІДТРИМКУ"

Обіцяв і намагаюся, наскільки дозволяє час, особисто інформувати громадськість про процеси, які на сьогодні відбуваються у селищній раді (ОТГ).

Давно не дописував у ФБ, але ситуація, яка склалась на сьогодні, просто вимагає широкого розголосу та поінформування жителів громади і району в цілому. Намагатимусь пояснити максимально просто без «високих матерій».

Мене, як голову ОТГ і як жителя громади в тому числі, турбує відношення Любешівської райради (В КОМПЕТЕНЦІЇ ЯКОЇ ЗАЛИШИЛОСЬ АЖ 5 СІЛЬСЬКИХ РАД, і яка по суті на фініші), а точніше повний «ігнор» нею інтересів ОТГ, яка складає 83% від населення всього району.

Для початку екскурс. З 1 січня 2018 року освіту, медицину, культуру, спорт та інш. фінансує приблизно на 83 % Любешівська селищна рада, спрямовуючи кошти до районного бюджету.

Сьогодні в ОТГ відбувається створення ефективної, дієвої, абсолютно нової системи управління, яка дасть змогу самостійно управляти галузями. Цей процес на стадії завершення, далі – майно і установи.

А на разі, відбувається наступне. Районна рада просить нас прийняти майно РАЗОМ З УСТАНОВАМИ, які функціонують в районі (посилаюсь на проекти рішень сесії райради). Разом з тим, цим установам не вистачає коштів або на зарплату, або на енергоносії до кінця року ……

Як виявилось згодом, у плани районної ради (це видно із проекту рішення, який вносився на засідання бюджетної комісії 22.03.2018) не входило передавати 83% коштів вільних залишків, що утворилися в райбюджеті на 01.01.2018 (а це 9,442,598 грн.)

І тут почалися наші «ходіння по муках»! Тривали довгі дебати і дискусії, депутати р/р вимагали гарантій, що наша ОТГ погодиться, отримавши належну згідно закону селищному бюджету частину вільних залишків, прийняти з майном всі установи на території району – і таки погодились із таким розподілом. А далі – те, що не можу ні я зрозуміти, ні керівники депутатських фракцій селищної ради, які були присутні і на комісії, і на сесії районної ради. РАЙРАДА ВІДМОВЛЯЄ у передачі установи разом з комунальним майном (йдеться про аптеку №33) і у передачі адмінприміщення р/р (це все на сьогодні у спільній власності селища, сіл району) мотивуючи це тим, що закон не зобов’язує передавати майно, але в той же час, знаючи, що сьогодні частка селищної ради в цих об’єктах – 83%!!!! ВІДПРАВАВЛЯЮТЬ ДО СУДУ ВИТРЕБОВУВАТИ НАЛЕЖНУ ЧАСТКУ!!!!!!!

З незрозумілих мені причин, депутати районної ради знімають з розгляду питання розподілу іншого спільного майна ( меблі, оргтехніка, які знаходяться у користуванні районного центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді), мотивуючи, що це не на часі, до речі, центр вже ліквідовують. Ця техніка, меблі сьогодні потрібні для ОТГ, як повітря!!!!!!

Але весь абсурд полягає у тому, що коли районні депутати озвучують у своїх запитах ті чи інші проблеми, або ж питання, то виявляється, що майже усі вони належать до компетенції ОТГ!!! Всі інвестиційні наміри – це ОТГ!!

P.S: «Страшилка» про закриття аптеки №33 певно вигадана, щоб хоч якось мотивувати відмову передати установу з майном. Наголошую ВИГАДАНА!!!!!»

ГороПанове представники райради, по-народному у нас із вами, як вже встигли назвати у вузьких колах, - «розлучення». Процес хоча і болісний, але незворотній. І як вже водиться при розлученні, кожен отримує свою частку: або добровільно, або примусово. Ваші доводи про те, що «ще не час», «потрібно вивчити", «не зобов’язує законодавство» - це все відмовки, відтягування, і як наслідок - «палки в колеса» новоствореній громаді, (яку, до речі КМУ уже визнав спроможною). Тож, якщо законом за це відповідальність не передбачена – то жителі району, громади дадуть оцінку вашим діям. Не хочете допомогти – не заважайте..!!!!», - пише голова Любешівської РДА.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024