У Любешівській поліції закликають бути обережними при спілкуванні з ромами

24 Квітня 2018, 11:00
1569

Останнім часом на території Волинської області почастішали факти вчинення людьми ромської національності крадіжок з помешкань громадян та шахрайств.

Про це повідомляється на сторінці Любешівського відділення поліції у Фейсбук.

У поліції закликають громадян, особливо похилого віку та неповнолітніх, бути вкрай обережними при спілкуванні із особами ромської національності.

Додаючи правила спілкування з потенційними шахраями:

  • Якщо до Вас підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав'язливих добродіїв та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим менше шансів у вас бути загіпнотизованими. Якщо відчепитися не вдається – покличте когось на допомогу. Поява сторонньої людини відволіче увагу шахрайок від Вас і це допоможе вам від них звільнитися.
  • Ні в якому разі не давайте їм своїх речей, грошей, коштовностей, бо за першою річчю піде друга і т.д.
  • Ні в якому разі не дозволяйте підозрілим особам заходити до свого помешкання, а якщо вже вони зайшли самовільно – зверніться по допомогу до сусідів, аби спровадити непроханих гостей з будинку.
  • Якщо Ви побачили осіб ромської національності на автомобілі просимо Вас записати номерні знаки транспортного засобу та повідомити до найближчого відділу поліції за телефоном 102. Цим Ви допоможете людям не бути обманутими, а поліції – затримати злочинців.
  • Не залишайте ключі та гроші в загальновідомих місцях (під ковриком та ін..). Дотримуючись цих простих правил, Ви зможете убезпечити себе і своє житло від шахрайських дій та крадіжок.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024