У Любешеві чоловіка позбавили водійських прав за ДТП

12 Лютого 2024, 17:38
Судили водія авто. Фото ілюстративне 638
Судили водія авто. Фото ілюстративне

Водія притягнули до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Любешівський районний суд днями розглянув справу про ДТП, внаслідок якого автомобіль потерпілої зазнав механічних ушкоджень. Про це Район Любешів дізнався із судової постанови від 9 лютого.

У постанові йдеться, що  7 грудня 2023, вночі,  у Луцьку, по вулиці Арцеулова, водій автомобіля «AUDI A6», рухаючись заднім ходом, наїхав на припаркований «MERCEDES-BENZ A 160». У результаті цього  ДТП  «MERCEDES» отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Крім того, винуватець зіткнення утік з місця події, не повідомивши працівників поліції.

У судовому засіданні вини своєї в ДТП він не визнав: мовляв, коли писав пояснення з її визнанням, то на нього тиснули працівники поліції. Пізніше, коли приїхав додому, побачив, що на його автомобілі немає будь-яких пошкоджень. Також повідомив, що відшкодовувати добровільно збитки потерпілій не буде.

Заслухавши пояснення учасників суду, дослідивши матеріали справи в їх сукупності, суд дійшов такого висновку: попри заперечення, вина водія «AUDI» стверджується наявними у матеріалах справи та дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема:

- частково поясненнями в судовому засіданні його самого (підтвердження, що керував транспортним засобом «AUDI» в Луцьку в зазначений вище день і час;

- поясненнями потерпілої,  зокрема, про те, що  він контактував з нею та обіцяв відшкодувати завдані їй збитки та цього в судовому засіданні не заперечив;

- відповідними протоколами про адміністративне правопорушення;

- відеозаписами з камер відеоспостереження, що розташовані на будинку по вулиці Арцеулова, 1 та іншими документами.

У підсумку суддя Андрій Савич постановив визнати водія «AUDI A6» винним у порушення правил дорожнього руху  та згідно зі статтею  статті 122-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення позбавити його права керування транспортними засобами на один рік.

Читайте також:  Любешів: водія «Volvo» оштрафували на 17 тисяч

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024