Чоловіка з Люб'язя оштрафували на 51 тисячу гривень і позбавили водійських прав

14 Лютого 2024, 14:05
Любешівський районний суд 830
Любешівський районний суд

Водія «Тойоти» притягнули до кримінальної відповідальності за вчинене ДТП.

Любешівський районний суд днями розглянув справу про притягнення кримінальної відповідальності за вчинене ДТП безробітного уродженця села Люб'язь. Про це Район Любешів дізнався із вироку суду від 8 лютого.

У ході досудового слідства встановили, що 14 серпня 2023 року близько 21:30, керуючи в стані алкогольного сп`яніння легковим автомобілем «Toyota Auris»,  підсудний на нерегульованому чотиристороннім перехресті вулиць Поліська та Свободи селища Любешів допустив зіткнення з мотоциклістом. Внаслідок падіння мотоцикла на асфальт його водій отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

До початку підготовчого засідання потерпілий та обвинувачений  уклали угоду про примирення в кримінальному провадженні.

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину визнав повністю, підтвердивши обставини, які вказані в обвинувальному акті. Також просив затвердити угоду про примирення. Пояснив, що вона була укладена ним добровільно, без будь-якого тиску.

Як наслідок, суд ухвалив  вищезгадану угоду затвердити, а водія «Тойоти» визнав винним за ч. 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України та призначив йому узгоджене сторонами покарання – штраф 51 тисяча гривень, з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Речові докази: вилучені автомобіль марки «TOYOTA»  з механічними пошкодженнями та мотоцикл марки «LIFAN»  з механічними пошкодженнями – повернули власникам.

Читайте такожЛюбешівця оштрафували за порушення умов поводження з мисливською рушницею

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024