Два роки тому на українсько-російській війні загинув Іван Бубало з Любешева

07 Березня 2024, 10:05
Іван Бубало 999
Іван Бубало

Під час повномасштабної війни волинянин захищав Україну у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Солдат Іван Бубало загинув 7 березня 2022 року під час звільнення Київщини від російських окупантів. Захисник отримав смертельні поранення в бою біля села Слобода-Кухарська. Воїну назавжди 35 років. Про це пише Платформа пам'яті Меморіал

Іван народився в селищі Любешів Волинської області. Після школи працював будівельником. У вільний час любив рибалити та ходити на полювання.

Під час повномасштабної війни став до лава 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Служив на посаді механіка-водія бойової машини піхоти. Був відданим і сміливим бійцем.

Зі слів його сестри Альони, Іван був дуже рішучою особистістю. Про нього казали, що має золоті руки, бо вдався у свого діда-коваля. Бойові побратими знали, що він відремонтує все. 

«Мій братик завжди  мав загострене відчуття справедливості, тому й став одним з перших, хто брав участь у Помаранчевій революції, а згодом – у Революції Гідності. Вільнолюбний, завжди веселий, товариський, щирий...Він знав свій родовід, любив історію, природу і риболовлю. Роки служби вважав найкращими роками свого життя… Не раз чула від нього: «Тут я себе знайшов...», «Поруч найкращі побратими – вірні й справедливі…» – розповіла сестра.

Івана Бубала нагородили посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали військовослужбовця у рідному селищі.

В Івана залишилися батьки, дружина, троє дітей і сестра. Батько захисника з перших днів війни перебуває в лавах ЗСУ.

Читайте також: Мешканець Любешева, якого вважали безвісти зниклим, загинув у боротьбі із російським окупантом

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024