На Любешівщині дівчина патрулює лісові масиви на мотоциклі

08 Березня 2024, 17:31
Тетяна Клямар 2452
Тетяна Клямар

Історія лісівниці — гарний приклад, як дівчина або жінка має можливість обирати себе. 

21-річна Тетяна Клямар уже два роки працює помічницею лісничого у філії «Любешівське лісомисливське господарство». Про це пише Поліський лісовий офіс.

Ліс – це в них сімейне, ідеться в дописі, – колись бабуся теж працювала в лісі. Так, звісно, не в таких умовах, не мала службового транспорту в розпорядженні. Багато було роботи фізично важкої, яку доводилося виконувати. Не мала планшета, телефона зі спеціальним програмуванням, які допомагають в усьому. Але навіть такі умови жінка приймала, тому що любила свою роботу. 

Бабуся Тетяни працювала лісокультурницею – фактично створювала ліс, який зараз охороняє та доглядає її онука.

Тетяна патрулює лісові масиви на мотоциклі. Каже, обʼїхати територію лісництва – ще те задоволення. Однозначно, не все в роботі лісівника романтика. Але всі труднощі перекриваються тими приємними моментами, що повʼязані з лісом.

«Коли маєш можливість спостерігати, як посаджені тобою маленькі сіянці підіймаються, ростуть, стають деревцями – радість і ще та гордість. Приходить усвідомлення, що все не дарма, що ти робиш важливу справу. Тому що ліс у нашому краї неймовірно важливий», – пояснює дівчина.

Але їй прикро, що не всі це розуміють. Доводиться мати неприємні розмови з лісопорушниками. А це дуже часто знайомі люди з довколишніх сіл.

На мотоциклі їздити навчив батько, ще в дитинстві. Водить вона й авто, коли потрібно.

Крім усього, в обовʼязки дівчини входить контролювати роботу майстрів лісу, які в підпорядкуванні. 

Це теж нескладно, жартує, бо всі у них в колективі люди не випадкові.

«Та й наші хлопці завжди підтримують. Нема такого, щоб я запитала поради, а мені відмовили. Так само і з допомогою, – зі щирою посмішкою зізнається Тетяна.

Читайте також: У Поліському лісовому офісі створять сотню гектарів клонових насіннєвих плантацій

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024