Любешівський селищний голова узяв участь у конференції керівників фінансових органів і голів громад

14 Березня 2024, 16:58
Учасники конференції 273
Учасники конференції

Співпраця з Держаудитслужбою та підтримка заходів, де громади зможуть отримати необхідні інструменти та знання для реалізації своїх повноважень у межах реформи децентралізації та зусиль повоєнного відновлення.

Любешівський селищний голова Олег Кух узяв участь у спільній конференції Проєкту USAID «Говерла»  та Державної аудиторської служби України  «Забезпечення економічного добробуту територіальних громад шляхом реалізації державної політики у сфері державного фінансового контролю». Про це повідомляють на сайті Любешівської селищної ради.

Захід, учасниками якого були  понад 140 керівників фінансових органів і голів зі 100 громад, а також фінансисти з 11 обласних військових адміністрацій, відбувся на Івано-Франківщині.

Експерти ДАСУ та Проєкту USAID «Говерла» розповіли про те, що цікавило учасників найбільше — аудиторські ризики та методи запобігання порушенням законодавства під час планування та виконання місцевих бюджетів; видатки для підтримки сил оборони; закупівлі; фонд заробітної плати; управління комунальними підприємствами; нові стандарти фінансового контролю у межах євроінтеграції; використання коштів міжнародних партнерів та інше.

Учасники обговорили конкретні приклади порушень та як їх уникнути: будівництво за кошти субвенції на приватній ділянці, яка не була відведена під забудову; порушення у фонді заробітної плати щодо необґрунтованого нарахування податку; необґрунтоване виділення коштів на підтримку сил оборони — без цільової програми та відповідних документів, та інше.

Співпраця з Держаудитслужбою та підтримка заходів, де громади зможуть отримати необхідні інструменти та знання для реалізації своїх повноважень у межах реформи децентралізації та зусиль післявоєнного відновлення за сприяння Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, продовжиться. 

Читайте також: Любешівська громада перемогла в конкурсі на участь в молодіжному проєкті USAID «Говерла»

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024