На Любешівщині зареєструвалися понад 850 переселенців

19 Березня 2024, 15:31
Переселенці. Фото ілюстративне 337
Переселенці. Фото ілюстративне

Нараду в Камінь-Каширській районній військовій адміністрації присвятили питанням внутрішньо переміщених осіб.

Відбулася вона 18 березня та стосувалася переселенців: обліку, призначення і виплати допомоги на проживання. Про це повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.

Присутні заслухали інформаційну довідку начальника управління соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації Максима Демидюка.

За його словами, станом на 1 березня в районі офіційно зареєстровані 3 689 внутрішньо переміщених осіб, зокрема на територіях:

  • Камінь-Каширської ТГ – 1 689,
  • Любешівської ТГ – 856,
  • Маневицької ТГ – 705,
  • Сошичненської ТГ – 196,
  • Прилісненської ТГ – 170.

З 1 березня цього року запроваджені нові правила допомоги внутрішньо переміщеним осібам, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2024 «Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб». Тож виплати будуть продовжені:

- на шість місяців для внутрішньо переміщених осіб з-поміж пенсіонерів;

- для громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи;

- для дітей з інвалідністю;

- для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- для працездатних громадян, які стали на облік в Центр зайнятості або працевлаштувалися.

Деякі категорії внутрішньо переміщених осіб зможуть претендувати на продовження виплат з 1 березня після подачі нової заяви. Умовою для отримання допомоги є матеріальний стан сім’ї: розмір доходу на особу не має перевищувати 9 444 гривні.

Також доповідач зазначив, що право на продовження допомоги надалі матимуть категорії громадян, які вже в лютому могли звернутися із відповідними заявами:

- родини ВПО з дітьми до 14 років, які проживають в зоні активних чи можливих бойових дій;

- родини з дітьми до 14 років, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але в цих населених пунктах немає можливості влаштувати дітей у ДНЗ, а навчання в школі відбувається у форматі онлайн;

- родини, де один із членів сім’ї доглядає за особою з інвалідністю I групи, або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або тяжко хворою дитиною (за окремим переліком);

- малолітні діти, які прибули без супроводу батьків;

- вагітні жінки (починаючи з 30 тижня вагітності).   

Умова для отримання допомоги в сім’ях, де є працездатні особи, – працевлаштування таких осіб або реєстрація ФОП, отримання допомоги на здобуття економічної самостійності або ваучера на навчання, наявність у складі сім’ї дітей віком до 14 років.

Читайте також: Волинь прийняла 79 тисяч внутрішніх переселенців

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024