У Судчі фахівці розповіли школярам про небезпеку туберкульозу

21 Березня 2024, 08:58
Лекція про туберкульоз 273
Лекція про туберкульоз

У рамках проведення Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом  фахівці Любешівського відділення Камінь-Каширського  районного відділу відвідали Судченський ліцей.

Ліцеїсти прослухали лекцію «Туберкульоз: що це за хвороба і як від неї захиститися?».  Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб в місті Луцьк

Далі спеціалісти Центру запропонували охочим пройти скринінгове анкетування стосовно чинників ризику та симптомів, що можуть свідчити про туберкульоз. Викладачі та учні з ентузіазмом відреагували на пропозицію та відповіли на питання анкети.

Також  фахівці обговорили з працівниками закладу освіти питання щодо профілактики туберкульозу і зауважили на необхідності проходження медоглядів з метою раннього виявлення хвороби. Всім охочим роздали інформаційні матеріали з профілактики інфекційних та неінфекційних хвороб.

До слова, лікування туберкульозу в Україні безоплатне. Людина з туберкульозом може безоплатно отримувати медичну допомогу в стаціонарі, амбулаторно та під наглядом сімейного лікаря.

Читайте також: В Україні безоплатно лікувати туберкульоз можна у 21 медзакладі

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024