На Любешівщині працює структурний підрозділів служби у справах дітей

26 Березня 2024, 12:37
Служба у справах дітей. Фото ілюстративне 271
Служба у справах дітей. Фото ілюстративне

Функціонування служби у справах дітей спрямоване на забезпечення їхнього соціального захисту та захисту особистих, майнових, житлових прав, інтересів. 

Про утворення і функціонування служб у справах дітей на базі територіальних громад йшлося під час апаратної наради, яку провела начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук 25 березня. Про це повідомляє відділ гуманітарної політики та інформаційної діяльності Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Очільниця відповідного структурного підрозділу райдержадміністрації Тетяна Голубчук зазначила, що функціонування служби у справах дітей спрямоване на забезпечення їхнього соціального захисту та захисту особистих, майнових, житлових прав, інтересів. Тож щодо громад району, такий орган підпорядкований міському, селищному, сільському головам і надає їм можливість виконувати функції, передбачені законами.

Наразі в громадах створені дві служби у справах дітей (Камінь-Каширська, Маневицька селищна),  сектор (Любешівська), два відділи у справах дітей та соціального захисту населення (Прилісненська та Сошичненська).

Фахівці служби у справах дітей райдержадміністрації попередньо передали справи всім таким підрозділам, утвореним на базі громад. Триває процес їхнього укомплектування. Це питання розглядають також на засіданнях сесій органів місцевого самоврядування.

Читайте також: У Великій і Малій Глушах поліція перевіряла, чи належно виконують громадяни батьківські обов'язки

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024