Любешів: затвердили стратегічний план роботи для громади на наступних шість років

03 Березня 2019, 12:15
Олег Кух: «Стратегія – це ключовий документ» 3091 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Олег Кух: «Стратегія – це ключовий документ»

Затвердили ключовий документ довгострокової  політики – «Стратегію розвитку Любешівської селищної ради на 2018 – 2025 роки».

Відбулося це на черговій сесії селищної ради – повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Над стратегією працювала робоча група, яка об’єднала депутатів і членів виконкому, представників комунальних та освітніх установ, членів громадських організації, підприємців та активних мешканців громади.

«Стратегія є ключовим документом, що визначатиме довгострокову політику суспільно-економічного розвитку нашої території.  Це важливий для нас документ, у процесі роботи над яким нам вдалося почути думку людей, проводились опитування, зібрано та проаналізовано статистичні дані. Це своєрідний стратегічний план роботи для громади на наступних 6 років – і містить аналіз її потенціалу, переваг, ризиків та викликів», – зазначає  селищний голова Олег Кух.

На всіх етапах підготовки зазначеного документа робоча група співпрацювала з консультантами Волинського центру розвитку місцевого самоврядування.

Розроблена стратегія, – вважає його представник Анатолій Матвіюк, радник із питань місцевих фінансів, який також виступив на сесії, – це чіткий план розвитку громади,  необхідний іще і для того, щоб вийти на міжнародний рівень для співпраці з іноземними інституціями. Адже перше, що запитають  експерти, – чи  має громада бачення свого розвитку. Ще одна цінність стратегії  в тому, що в ній враховано думку представників громади, її депутатів, представників місцевих підприємств, приватних підприємців, громадських активістів, фахівців.

Читайте також: «Що побудували в Любешівській ОТГ за кошти, виділені на спортивні та дитячі майданчики?»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024