Любешівчанин із Америки надіслав подарунок волинським книголюбам

11 Грудня 2019, 12:02
Книжки від Михайла Герця 1610 Джерело: Facebook
Книжки від Михайла Герця

Головна бібліотека Волині отримала півтора десятка раритетних книжок від американського мецената українського походження.

Днями у Волинську державну обласну універсальну наукову бібліотеку імені Олени Пчілки надійшов ще один подарунок від мецената зі США Михайла Герця, уродженця села Люб’язь на Любешівщині, – повідомляють на фейсбук-сторінці обласної книгозбірні.

Михайло Герець, зазначається в дописі, у своєму серці носив і носить біль за рідну Україну. Тому став засновником Дослідної фундації імені Олега Ольжича. Вже в часи Незалежності України познайомився з народним депутатом першого демократичного скликання Андрієм Бондарчуком, став членом Луцького Хресто-Воздвиженського братства.

Читайте також: Любешівчанин-емігрант видав книжку спогадів

У переліку добрих справ Михайла – допомога братству у видавничих справах, переказ коштів полку «Азов», бойовій частині Національної гвардії.

За сприяння Андрія Бондарчука бібліотека отримала ще 16 книжок від Герця. Особливу цінність мають видання: Іван Сірко. «Голос крові» (Мельбурн, 1961); Микола Гоголь. «Сочинения в 10-ти томах» (видавництво Брокгауза та Ефрона, дореволюційне видання); Михайло Лермонтов. «Полное собрание сочинений» (рік видання – 1930).

Читайте також: Любешівчанин і в 92 роки веде в США активне громадсько-політичне життя

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024