«За 80 років нам є що пригадати, чим пишатися», – Петро Нагорний.

18 Січня 2020, 09:03
Любешівський район на мапі 3177
Любешівський район на мапі

Голова районної ради привітав любешівчан із вісімдесятиріччям району.

Вітання голови районної ради Петра Нагорного публікується на сайті Любешівської районної ради.

«18 січня виповнюється 80 років від дня утворення Любешівського району. У цей день кожен з нас відчуває себе частиною великої родини, у якій народився й виріс, приїхав і залишився назавжди, відвідує її періодично, приїжджаючи з різних куточків. Всі, хто завітав до нашого району, відчувають особливу атмосферу затишку та спокою, тішаться його мальовничими краєвидами»,– ідеться   в привітанні.

Як відомо, історія –  це не тільки те, що відбувалося протягом певного періоду, зазначає Петро Нагорний, а й те, що суспільство, громада, люди визнали за потрібне пам’ятати. Любешівчани  пишаються славною історією свого району. Це були по-справжньому величні роки становлення, зміцнення, злету, важких воєнних випробувань, повоєнної відбудови, творчого поступу вперед і вже в наші дні – утвердження нової незалежної України.

«Тому відрадно, що за 80 років нам з вами, є, що пригадати, чим пишатися, на кого рівнятися, над чим працювати далі. Адже весь цей час, навчаючись у старшого покоління, намагаємося  зберегти та примножити надбане. Район значно змінився в соціальному, економічному, духовному, культурному й освітньому розвитку. Незмінними залишилися лише щедра земля та її працьовиті люди, які протягом поколінь творили й продовжують створювати унікальну спадщину. Адже саме завдяки їх натхненню, самовідданості та наполегливості розвивається сучасний район. Прагнення до позитивних змін, до стабільного майбутнього наших дітей і сьогодні об’єднує жителів району – працівників сільського господарства, лікарів, вихователів, вчителів, усіх, хто спрямовує власні потенціал та досвід, сили та знання на благо нашого краю», – наголошує він.

І дякує усім мешканцям району за професіоналізм, уміння жити та працювати на благо свого краю й України. Окремо ж удячний людям, які всі ці 80 років обороняли, розбудовували та прославляли район.

Від імені районної ради Петро Нагорний  щиро вітає любешівчан із 80-річчям з дня утворення району та бажає миру, міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту та нових звершень на благо рідного краю.

Довідково: Любешівський район Волинської області УРСР  утворили згідно з Указом Президії Верховної ради УРСР 18 січня 1940 року. У 1962 році у зв'язку з укрупненням адміністративно-територіальних одиниць  його територію  включили до складу  Камінь-Каширщини, але 4 січня 1965 року район відновили. 5 лютого 1965 Указом Президії Верховної Ради Української РСР передали Видертську, Ворокомлівську, Пнівненську та Тоболівську сільради Любешівського району до складу Камінь-Каширського району, а Залізницьку та Судченську сільради Рівненської області – до складу Любешівського району Волинської області.

Читайте також: Очільники району та ОТГ звернулися до краян з нагоди Дня пам'яті захисників України

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024