Голова Волинської ОДА назвав ймовірну причину обвалу стіни Любешівського коледжу

13 Грудня 2017, 13:35
Зруйнована фасадна стіна Любешівського технічного коледжу ЛНТУ 2178
Зруйнована фасадна стіна Любешівського технічного коледжу ЛНТУ

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик вважає, що причиною обвалу частини будівлі Любешівського технічного коледжу ЛНТУ може бути неправильна реконструкція першого поверху.

Посадовець висловив це припущення під час робочого візиту голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Віталія Кудрявцева на Волинь у середу, 13 грудня. Про це повідомляє ВолиньPost.

У рамках обговорення передачі повноважень служби на місця, губернатор Волині пригадав про обвал коледжу в Любешові. Попри те, що наразі над причинами обвалу ще працює слідство, Володимир Гунчик назвав ще одну можливу причину. 

«Напевно, це порушення певних норм і нормативів під час реконструкції першого поверху, який задавали в оренду», – зауважив очільник ОДА. 

Тому нині «на голому місці» треба 12 мільйонів гривень, аби відремонтувати споруду. Тож Гунчик наголосив, що функції, які передає ДАБІ, тягнуть за собою й велику відповідальність.

Нагадаємо, наразі студенти навчаються у стінах гуртожитку замість навчального закладу. Ректор ЛНТУ Петро Савчук стверджує, що процес виділення коштів блокує голова Волинської облради Ігор Палиця.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024