Любешівська громада підписала меморандум у рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада»

19 Березня 2024, 10:24
Активна молодь – сильна громада 263
Активна молодь – сильна громада

Предметом Меморандуму є розвиток співробітництва між громадою і «Центром політичних студій» у впровадженні молодіжної політики на рівні громади, із безпосереднім залученням місцевої молоді та вимушено переміщених молодих людей.

18 березня голова Любешівської громади Олег Кух і громадська організація «Центр політичних студій» підписали  меморандум про співпрацю – про це повідомляють на сайті селищної ради.

Документ затверджений, ідеться в повідомленні,  у межах реалізації проєкту «Активна молодь – сильна громада», що впроваджується ЦПС за підтримки Проєкту  USAID «ГОВЕРЛА».

Як повідомив експерт проєкту Віталій Світлик, предметом Меморандуму є розвиток співробітництва між громадою і «Центром політичних студій» у впровадженні молодіжної політики на рівні громади, з безпосереднім залученням місцевої молоді та вимушено переміщених молодих людей. 

Згідно з документом, Любешівська громада забезпечить участь молоді у заходах проєкту (презентаціях, навчаннях, таборуваннях та форумах), сприятиме поширенню інформації про діяльність та заходи у рамках проєкту, забезпечить приміщення для зборів Молодіжної ради, а також сприятиме в розробці та прийнятті місцевого нормативно-правового акту  для покращення діяльності Молодіжної ради. Зі свого боку, команда експертів проєкту  забезпечить фаховий супровід громади у заходах проєкту, надасть інформаційні та аналітичні матеріали, а також передасть обладнання для матеріальної підтримки Молодіжної ради.

«Підписання цього Меморандуму важливе для нашої громади, оскільки така співпраця дасть можливість  підвищити рівень залученості молоді до прийняття  тих чи інших рішень в громаді. Маємо на меті залучити якомога більше молоді до розробки важливих молодіжних  програм, проєктів та спільної роботи у  прийнятті рішень у сфері молодіжної політики», – зазначив селищний голова Олег Кух.

Водночас експерт проєкту Віталій Світлик повідомив, що метою проєкту є створення активних та впливових молодіжних рад у 30 громадах-партнерках, зокрема в Любешівській, підвищення рівня практичних знань і навичок членів цих молодіжних рад для ефективної та впливової участі у місцевих справах та процесах прийняття рішень. 

Під час зустрічі було  представлено заплановану проєктну діяльність. Віталій Світлик розповів про подальші кроки й напрямки співпраці, презентував календарний план заходів, розповів про те, що чекатиме на учасників і учасниць серії заходів під егідою Школи молодіжних рад, яка стартує незабаром.

Голова Молодіжної ради Світлана Кух зазначила, що молодь готова робити щось корисне для громади, брати активну участь у розв'язуванні питань, які стосуються молоді, реалізовувати ті чи інші ініціативи, а також подякувала представникам проєкту за змістовну і цікаву зустріч та можливість надалі отримати практичні  знання і навички  щодо ефективної діяльності Молодіжної ради при Любешівському селищному голові.

 Читайте також: Любешівський селищний голова узяв участь у конференції керівників фінансових органів і голів громад

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024